De zwoele Braziliaanse cocktail caipirinha

Je wilt iets zoets, iets verkoelend. Een Braziliaanse Cocktail Caipirinha zou perfect zijn. Het is een warme zomeravond. Je voelt je goed. De muziek is goed. Je beweegt lekker mee en kijkt om je heen naar alle mensen die om je heen feesten. Het lijkt wel een feest in een tropisch gebied. De avond kleurt rood door een mooie zonsondergang. Het is warm. Zachte lichtjes verlichten het terras.

Gesuikerde limoenen
Achter de bar staat een swingende barkeeper. Wat wil je? Iets zoets, iets tropisch, maar wel verkoelend! Er verschijnt een stralende glimlach. Een Braziliaanse cocktail Caipirinha! Er worden verse limoenen gepakt en als een top chef in stukken gesneden. Op de bodem van het glas worden ze stuk geperst zodat het frisse sap eruit loopt. Met de zoete smaak van wat bruine rietsuiker wordt het zure in balans gebracht. Daar komt de fles Braziliaanse Cachaça.

Zoete Cachaça
Een flinke scheut erbij in het glas en de ingrediënten worden omgeroerd. Not shaken, stirred! Zoals dat bij een echte Braziliaanse cocktail Caipirinha hoort. Een flinke schep ijsklonten gaat in de blender. Er vallen er een paar naast en die beginnen direct te smelten in de zomerhitte.

Crushed ice
Het ijs in de blender maakt lawaai. Maar dat hoor je bijna niet door de swingende Samba muziek die over het terras klinkt, het lijkt alsof het bij de muziek hoort. Alsof het moet meebewegen met de exotische danseressen met hun kleurrijke veren en de glitters die sprankelen door de vele lichtjes op het terras.

De barkeeper knipoogt veelbelovend terwijl het crushed ice, de gesuikerde limoenen en de Cachaça samen worden omgeroerd tot een heerlijke, zoete, verfrissende Braziliaanse cocktail Caipirinha.

Het ziet er prachtig gekleurd en tropisch uit. En de smaak past helemaal bij de sfeer. Het is de lekkerste cocktail die je ooit hebt gedronken. Misschien komt het door de temperatuur, de muziek of de sfeer. Maar het kan ook zijn omdat hij met zoveel  liefde is gemaakt. Deze Braziliaanse cocktail Caipirinha zal je nooit meer vergeten.

 

Leave a Reply